Eesti võib saada peagi saatkonna Brasiilias

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet hindab Eesti kaitseväelaste panust välismissioonidel kõrgelt.
Välisminister Urmas Paet hindab Eesti kaitseväelaste panust välismissioonidel kõrgelt. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Santiagos Brasiilia välisministri Antonio Patriotaga kohtunud välisminister Urmas Paet kinnitas, et Eesti loodab peagi avada Brasiilias saatkonna.

Paet ütles välisministeeriumi teatel, et Brasiilia on Eestis oma saatkonna juba avanud ning ka Eesti soovib avada saatkonna Brasiilias. Praegu on Eestil Brasiilia kolmes piirkonnas aukonsul.

Paeti sõnul on riikide suhted tihenenud ja neid tuleks ka edaspidi arendada, sest Brasiilia mängib nii rahvusvahelises poliitikas kui majanduses kiiresti kasvavat rolli. Muu hulgas soovib Eesti alustada tema sõnul läbirääkimisi investeeringute kaitse lepingu sõlmimiseks.

Kolumbiasse soovib Eesti Paeti sõnul määrata konsulaarabi osutamiseks ning majandus- ja kultuurisuhete edendamiseks aukonsuli. Kohtumisel Kolumbia välisministri Maria Holguin Cuellariga märkis ta, et Eesti on huvitatud tihedamatest suhetest nii kaubanduse, teenuste kui investeeringute alal.

Samuti avaldas Paet poolehoidu Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni laienemisele ning ütles, et Eesti toetab ka Kolumbia kutsumist liitumiskõnelustele. «Leiame, et kõik riigid, kes vastavad liikmele seatud nõuetele, tuleks liitumisläbirääkimistele kutsuda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles