Keeleinspektorid leidsid Tallinnast taas kakskeelseid silte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil eesti- ja venekeelsed tänavasildid.
Pildil eesti- ja venekeelsed tänavasildid. Foto: Kunnar Jalganen

Keeleinspektorid avastasid Tallinnas Haabersti, Nõmme ja Kristiine linnaosas taas kakskeelseid tänavanimesilte, mis tuleb linnaosavalitsustel kuu aja jooksul asendada.

Keeleinspektsiooni järelevalvejuht Leho Klaser ütles BNSile, et kakskeelseid tänavanimesilte leiti Haaberstis Paldiski maanteel, Nõmmel Vabaduse puiesteel ja Kristiines Energia tänaval.

Lisaks tehti tema sõnul ettekirjutus Käina vallavalitsusele, kes peab asendama Tobiase ja Hiiu tänaval avastatud kakskeelsed sildid. Hiiu leht kirjutas aprilli keskel, et Käinas on nii eesti- kui venekeelsed sildid Tobiase ja Hiiu tänaval üleval juba aastaid.

Valla majandusnõunik Ene Reitsnik tunnistas siis, et tegemist on vallavalitsuse tegematajätmisega. «Kogu aeg on see kavas olnud, aga millegipärast ikka jäänud kuhugi pidama. Ma ei oska isegi öelda, miks see nii on,» ütles ta ajalehele.

Aprilli algul tegi inspektsioon siltide väljavahetamiseks ettepaneku Mustamäe ja Kristiine linnaosavalitsusele, kes pidid eestikeelsetega asendama Kadaka teelt ja Tulika tänavalt leitud kakskeelsed tänavasildid. Samasuguseid ettepanekuid on keeleinspektorid teinud nii Tallinna linnaosadele kui teistele linnadele ja valdadele korduvalt ka varem.

Seaduse kohaselt peavad Eesti kohanimed olema eestikeelsed ja ladinakirjalised. Teabelevis, avalikel siltidel, viitadel ja kuulutustel ning geograafilistel kaartidel tuleb kasutada registrisse kantud ametlikku kohanime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles