Mahukas õpik näitab raskekaalu

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjastus soovis kõrgkooliõpiku «Geneetika» kaanele panna DNA biheeliksi. Raamatu autor, geneetikaprofessor Ain Heinaru leidis, et seal võiks olla midagi köitvamat, ja pildistas hoopis oma maakodu pesunööri, millel rippuvad vihmatilgad meenutavad talle DNA nukleotiide. Värvikirevuse mõttes lisas ta kodunt mõned «lihtsalt ilusad» lilleõied.
Kirjastus soovis kõrgkooliõpiku «Geneetika» kaanele panna DNA biheeliksi. Raamatu autor, geneetikaprofessor Ain Heinaru leidis, et seal võiks olla midagi köitvamat, ja pildistas hoopis oma maakodu pesunööri, millel rippuvad vihmatilgad meenutavad talle DNA nukleotiide. Värvikirevuse mõttes lisas ta kodunt mõned «lihtsalt ilusad» lilleõied. Foto: Margus Ansu

Mullu kaks tundi pärast maailmalõppu nägi ilmavalgust kõrgkooliõpik, mis on oma valdkonnas teerajaja, õpikute mahukategoorias raskekaallane ning hinna poolest tõenäoliselt kalleim, mis Eestis välja antud.

Geneetikaprofessor Ain Heinaru kirjutas toimetaja Rein Sikutile õpikusse pühenduse kuupäevaga «kaks tundi pärast maailma lõppu». Heinaru selgitas, et just siis, 21. detsembril 2012 tuli teade, et tema õpik «Geneetika» on trükist tulnud. Avalikkusele esitleti raamatut möödunud nädala lõpul.

Kalleim õpik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles