Politsei tabas Tallinnas 62 turvavööta sõitjat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvavöö kinnitamine
Turvavöö kinnitamine Foto: SCANPIX

Kesklinna politseiosakond kontrollis täna hommikul kella 7.30-11.30 turvavarustuse kasutamist Põhja-Tallinnas Kopli tänaval ning kesklinnas Suur-Ameerika tänaval.


Neli tundi kestnud politseioperatsiooni käigus tabati 62 liiklejat, kes eirasid turvavöö kasutamise nõudeid, teatas Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja.

Kesklinna politseiosakonna komissari Vitali Matvejevi sõnul väidab enamus turvavööta sõitmiselt tabatud inimestest, et sõitu alustades olevat turvavöö kinnitamine lihtsalt ununenud.

«Politseinikke märgates aga meenub miskipärast turvavöö vajalikkus kõigile väga kiiresti. Panen liiklejatele südamele, et turvavarustuse nõuete täitmine on tegelikult tähtis ikka teie enda ohutuse huvides. See võib otseses mõttes päästa teie elu,» lausus Matvejev.

Politseioperatsioonil tabati ka kaks rikkujat, kellel oli juba varasemast kehtiv karistus turvavarustuse nõuete eiramise eest. Sellisel juhul näeb liiklusseadus ette kuni 6000 krooni suuruse rahatrahvi. Esmakordse turvavarustuse nõuete rikkumise eest võib karistada kuni 3000-kroonise rahatrahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles