Mõni kurg toob lapse kaugelt ja ringiga

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kivirüüdi kabinetis on riiul fotodega lastest, kes on tema abiga leidnud oma päris kodu. Nii nagu sellisel puhul ikka, peetakse alguses sidet tihedamalt, hiljem jääb kontakt harvemaks. Kuid vähemalt ühe noormehe puhul on Kivirüüdi postkasti jõudnud pilt ka temast täiskasvanuna. Nii mõnigi neist lastest on leidnud kodu välismaal.
Tiina Kivirüüdi kabinetis on riiul fotodega lastest, kes on tema abiga leidnud oma päris kodu. Nii nagu sellisel puhul ikka, peetakse alguses sidet tihedamalt, hiljem jääb kontakt harvemaks. Kuid vähemalt ühe noormehe puhul on Kivirüüdi postkasti jõudnud pilt ka temast täiskasvanuna. Nii mõnigi neist lastest on leidnud kodu välismaal. Foto: Sille Annuk

Keegi ei tea täpselt, kui palju on peresid, kellele lihased lapsed jäävadki alatiseks vaid unistuseks. Mõned neist on aga otsustanud perelisa hankida lapsendamise teel.

Lapsendamine ei ole teoorias iseenesest väga keeruline. Kuna Eestis ei ole üleüldist registrit, tuleb enda kirjapanekuks pöörduda maavalitsuse ametniku poole.

Tartu maavalitsuse lastekaitse peaspetsialist Tiina Kivirüüt on siitkandi lapsendamistega tegelnud 1995. aastast ning hiljuti tuli tema käe alt ka teemakohane käsiraamat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles