Peipsi äär maadleb koolireformiga

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Peipsi-äärsetes niigi väikestes gümnaasiumides jääb noori üha vähemaks, kuid sealsed vallad ja linnad pole otsustanud, kus gümnaasiumid kaovad ning kus hakkab tööle piirkonna ühisgümnaasium.

Selle nädala alguses kutsus Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev gümnaasiumide tuleviku pärast Alatskivile ühise laua taha Peipsi-äärse kaheksa omavalitsuse esindajad ning haridus- ja teadusministeeriumi asekantsleri Kalle Küttise. «Kohtumine oli sõbralik, jäi mulje, et riik ei suru omavalitsustele oma otsuseid peale,» ütles Alatskivi vallavanem Andu Tõrva.

Jõgevamaalt olid kohtumisele tulnud Mustvee linna ning Kasepää, Pala ja Torma valla esindajad. Tartumaalt olid kohal Kallaste linna ja Alatskivi valla ning Ida-Virumaalt Avinurme ja Lohusuu valla juhid. Gümnaasiumiharidust andvad koolid on neist Mustvees, Avinurmes, Kallastel ja Alatskivil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles