Linn tõstab maja hõivajad välja

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tõnissonile kuulunud maja A. Haava tänaval on juba kaks aastat pakkunud eluaset mitmetele noortele. Nüüd on aga linnavalitsus suhelnud maja omanikuga, kelle soov on hoone omavolilistest hõivajatest tühjaks teha.
Jaan Tõnissonile kuulunud maja A. Haava tänaval on juba kaks aastat pakkunud eluaset mitmetele noortele. Nüüd on aga linnavalitsus suhelnud maja omanikuga, kelle soov on hoone omavolilistest hõivajatest tühjaks teha. Foto: Sille Annuk

Ülemöödunud kevadel endise riigivanema Jaan Tõnissoni maja hõivanud noortel tuleb hiljemalt märtsi keskpaigaks sealt lahkuda, kuna linnavalitsuse kinnitusel on noorte tegevus ebaseaduslik ja ohtlik.

Hõivajate senine tegevus ja saatus oli arutusel sel teisipäeval, kui linnavalitsuse esindajad kohtusid politseiga. Linnasekretär Jüri Mölder ütles, et linn on saanud oma tegevuseks Heldur Tõnissonilt volituse hõivajad majast välja saata.

«Seni põhines nende hoones viibimine asjaolul, et omanik ei tundnud oma vara vastu huvi ja ei võtnud midagi ette, nüüd on omanik aga avaldanud oma selge seisukoha. Järelikult pole neil seal viibimiseks enam ühtegi õigustust ega õiguslikku alust ja me anname neile mõistliku tähtaja, mille jooksul nad võiksid sealt ise välja minna,» rääkis Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles