Võigas juhtum pani India võimud kiirkorras tegutsema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delhi lukshotelli Imperial naistöötajad möödunud kuul enesekaitsekursusel, mille juhtkond korraldas pärast vägistamisjuhtumi avalikuks tulekut.
Delhi lukshotelli Imperial naistöötajad möödunud kuul enesekaitsekursusel, mille juhtkond korraldas pärast vägistamisjuhtumi avalikuks tulekut. Foto: AP/Scanpix

Teisipäeval tuli Delhis kohtu ette tunnistusi andma ratastoolis 28-aastane tarkvarainsener – 16. detsembril India pealinnas pekstud ja vägistatud naisega kaasas olnud sõber, kes sai ründajatega võideldes nii raskelt viga, et ei saa siiani korralikult käia. Ohver ise, 29. detsembril Singapuri haiglas üliraskete sisemiste vigastuste tagajärjel surnud 23-aastane naine, jõudis samuti enne surma politseile oma tunnistuse anda.

Kohtuprotsess kestab ennustuste järgi umbes kuu, politsei sõnul on neil tõendeid piisavalt: varastatud telefonid, raha, kell, isegi kingad, DNA, ohvrite endi tunnistused. Viiele täisealisele kohtualusele nõutakse rangeimat karistust, kuuendat – alaealist ja süüdistuse järgi kõige vägivaldsemalt ja brutaalsemalt käitunut – võib aga ohvri pere ja avalikkuse pahameeleks oodata vaid kolmeaastane vanglakaristus.

Kohtualustest pole end siiski süüdi tunnistanud ükski, advokaatide sõnul on tõendid võltsitud, erapooletu protsess võimatu ja politsei on süüdistatavaid peksnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles