Näitlejad mängivad keerulist elu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaline elu ühes Iirimaa trööstitus külas. Kaks venda (üleval Karol Kuntsel ja all Andres Mähar) on jälle tülli pööranud. Tüdruku (Kristiina-Hortensia Port) kohalolu nende kähmlust ei takista, pigem vastupidi.
Tavaline elu ühes Iirimaa trööstitus külas. Kaks venda (üleval Karol Kuntsel ja all Andres Mähar) on jälle tülli pööranud. Tüdruku (Kristiina-Hortensia Port) kohalolu nende kähmlust ei takista, pigem vastupidi. Foto: Sille Annuk

Vanemuise näitleja Tanel Jonas toob oma kolmandas lavastuses vaatajate ette neli tegelast. Nad on tema sõnul inimesed, kes avastavad ühel või teisel viisil, et elu on palju keerulisem, kui esmapilgul paistis.

Nii nagu Jonase kaks varasemat lavastust – «Rumm ja viin» ning «Kadunud käsi» –, on ka homme esietenduv «Üksildane lääs» iiri lugu.

See kuulub enne sajandivahetust mitmel pool maailma näitelavadel rohkesti mängima hakatud iiri näitekirjaniku Martin McDonaghi jõhker-vaimukate dialoogidega triloogiasse, kus lisaks «Üksildasele läänele» on ka «Mägede iluduskuninganna» ja «Connemara kolp».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles