Kes keda, juba 63. korda

, filmikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avafilmi «Suurmeister» režissöör Wong Kar Wai (keskel) ning näitlejad Tony Leung ja Zhang Ziyi eile ajakirjanike ees.
Avafilmi «Suurmeister» režissöör Wong Kar Wai (keskel) ning näitlejad Tony Leung ja Zhang Ziyi eile ajakirjanike ees. Foto: Reuters/ScanPix

Honkongi lavastaja Wong Kar Wai «Suurmeister» avas eile õhtul tänavuse, arvult 63. Berliini filmifestivali. Sundance’i ja Rotterdami festivali järel koos samaaegselt toimuva Euroopa filmituruga peaks Berlinale uue filmiaasta täistuuridele tuuritama.

Wong Kar Wai juhib Berlinale žürii tööd ning peab leidma 19 võistlusfilmi seast tänavused auhinnasaajad. Sestap linastub kung fu võitluskunsti eepika «Suurmeister» konkursiväliselt.

Mitmed seekordse Berlinale võistlusfilmid pärinevad Ida-Euroopa maadest. Näiteks kohe esimese võistlusfilmina linastuv Małgośka Szumowska «…nimel», kus keskmes nooruke preester. Muidugi, Poola on tuntud oma katoliiklusega. Aga nagu viimase aja meedias kombeks, kaasnevad vaimulikurüüga teatud orientatsiooniprobleemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles