Ühinemise nurjumine pani Vormsi vallavanema tagasi astuma

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormsi vallavanem Urmas Pau saatjaga presidendi vastuvõtul
Vormsi vallavanem Urmas Pau saatjaga presidendi vastuvõtul Foto: Mihkel Maripuu

Vormsi vallavanem Urmas Pau esitas volikogule tagasiastumise avalduse, sest ei pidanud võimalikuks jätkata olukorras, kus volikogu lükkas tagasi Nõva ja Noarootsi ettepanekud liitumisläbirääkimisteks.

Pau jätkab volikogu liikmena ja on andnud nõusoleku viia projektijuhina lõpuni pooleliolevad projektid, teatas vallavalitsus.  

Kuni 15. veebruarini vallavanemana ametis olev Urmas Pau ei pidanud võimalikuks jätkata Vormsi vallavanemana pärast 28. jaanuaril toimunud volikogu istungit, kus võeti vastu otsus lükata tagasi Nõva ja Noarootsi vallavolikogude ettepanekud liitumisläbirääkimiste alustamiseks.

«Kui seni on meil volikoguga visioonid ühtinud, siis selle otsuse valguses ei ole mul võimalik volikoguga nõustuda ning vallajuhina jätkata,» lausus Pau. «Vormsil on tõesti läinud hästi, aga pikemas perspektiivis tuleb kindlasti puudu võimekusest tagada vajalike teenuste kvaliteet ning areng.»

«Selge on, et läbirääkimised ei pruugi alati viia soovitud tulemuseni, aga kui volikogu on seisukohal, et nii väike omavalitsus on võimeline tagama oma elanikele heal tasemel elukeskkonna ning teenuste arengu, siis minu arvates see nii ei ole. Ma ei saa selles osas iseendaga vastuollu minna ning jätkata panustamist Vormsi arengusse arusaamisega, et varem või hiljem see seiskub ja et olen lasknud käest hea võimaluse luua võrdväärse partnerina läbirääkimistes uued võimalused mitte ainult vormsilastele, vaid suurele osale Läänemaa elanikest.»

Vormsi volikogu esimehe Ivo Sarapuu sõnul on  2009. aasta valimised võitnud valimisliit «Ka Talvel Vormsil» teinud head tööd ning enamik eesmärke on täidetud just Urmas Pau juhitud vallavalitsuse töötamise ajal.

«Volikogus olid valimisliidu liikmed läbirääkimiste poolt,» ütles Sarapuu. «Kahtlemata on kahju, aga kui inimene sisemiselt tunneb edasise töö edukaks tegemiseks vastuolu, siis ei saa teda kinni hoida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles