Paavst otsustas taanduda

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedictus XVI.
Benedictus XVI. Foto: Reuters / Scanpix

Vatikanist eilse kohta saadetud eelinfo järgi seisis paavst Benedictus XVI kavas ühe Colombia nunna, ühe Mehhiko nunna ja 800 Ottomani sissetungijate poolt Lõuna-Itaalias tapetud kristlase pühakuks tunnistamine, päeva lõpuks aga tol teemal uudiseid ei tulnudki, sest kirikupea rabas kohaletulnuid märksa suurema uudisega iseenda kohta.

«Pärast oma südame korduvalt Jumala ees läbikatsumist olen jõudnud kindlusele, et kõrge ea tõttu ei ole minu jõud enam sobiv Peetruse ameti vajamineval tasemel praktiseerimiseks,» kõlasid paavsti ajaloolised sõnad.

«Tänases maailmas, kus toimub nii palju kiireid muutusi ja mida raputavad usuelule üliolulised küsimused, läheb Püha Peetruse paadi juhtimiseks ja evangeeliumi kuulutamiseks vaja nii mõistuse kui ihu tugevust, tugevust, mis minus on viimastel kuudel kahanenud sellisel määral, et olen pidanud tunnistama enda suutmatust täita vajalikul määral mulle usaldatud ametit,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles