Advokaat: löökaugus auto lõhkumisel tuleb kutsuda politsei

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Veltmann
Sven Veltmann Foto: Thor advokaadibüroo

Küsimusele, kuidas toimida, kui auto saab löökauku sõitmisel või jää koristamata jätmise tõttu kahjustada, vastas Thor advokaadibüroo advokaat Sven Veltmann, et kindlasti tuleks kutsuda politsei. «See on vajalik teeomanikule tulemusliku kahjunõude esitamiseks, vastasel juhul võib osutuda keeruliseks tõendada kahju tekkimist teeolude tõttu,» lisas Veltmann BNSile.

Üha enam on aga praktikas ka juhtumeid, kus kahju ei teki mitte ainult löökaugust, vaid kinnisõidetud lume ja jää ebatasasusest liiklemiseks ettenähtud teel. «Inimesed ei ole paljuski teadlikud asjaolust, et õigusaktiga on ette nähtud tee seisundinõuded, millele liiklemiseks ettenähtud tee peab vastama,» sõnas advokaat.

Sõidukijuhtidel tasub teada, et teeomaniku hoiatav liiklusmärk iseenesest ei vabasta teeomanikku vastutusest. «Hoiatav liiklusmärk peab sisaldama piisavat teavet ohutu liiklemise tagamiseks ning vajadusel olema varustatud lisatahvliga, kuid kui tee ei ole lõppastmes hoolimata märgitusest liiklejale ohutu, vastutab kahju eest ikkagi teeomanik,» rõhutas Veltmann.

Olukorras, kus juhtum on küll politsei poolt fikseeritud, kuid teeomanik siiski keeldub sellest hoolimata kahju hüvatamast, võib kannatanu pöörduda teeomaniku vastu ka kohtusse. Sellisel juhul aga tuleb autoomanikul arvestada, et lahendi saavutamine kohtus on pikajaline ja kulukas protsess.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles