Ametiühingud tähistavad homme töötajate solidaarsuse päeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. mai tähistamine möödunud aastal.
1. mai tähistamine möödunud aastal. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Ametiühingute Keskliit (EAKL) tähistab rahvusvahelist töötajate solidaarsuse päeva 1.mail kell 12-14 Tallinnas Raekoja platsil.


EAKL kutsub pidupäevast osa saama kõiki töötajaid, hoolimata sellest, kas nad kuuluvad ametiühingusse, teatas EAKLi infojuht.

Raekoja platsil esinevad ansambel Kuldne Trio, näitleja Ahti Puudersell ja EAKLi noortekomisjon. EAKLi töötajad jagavad huvilistele infot ametiühingute kohta ning soovijatel on võimalik ametiühingu liikmeks astuda.

EAKL rõhutab töötajate solidaarsuse erilist tähtsust just rasketel aegadel. «Elu näitab, et majanduskriisi püütakse kasutada töötajate õiguste kärpimiseks ja töötingimuste halvendamiseks. Selle vältimiseks peavad töötajad seisma oma õiguste ja huvide eest ning seda on parem teha üheskoos, mitte üksinda. Ametiühing on ainus töötajate organisatsioon, kus töötajad saavad ühendada jõud oma õiguste kaitseks,» ütles EAKLi esimees Harri Taliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles