Meteoriit vigastas üle tuhande inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meteoriidijälg eile hommikul Tšeljabinskis elumaja kohal.
Meteoriidijälg eile hommikul Tšeljabinskis elumaja kohal. Foto: AFP/SCANPIX

Eile hommikul Venemaa Tšeljabinski oblastisse langenud meteoriiditükkide tõttu kannatada saanud inimeste arv kasvas eile õhtuks ligi 1200ni,  üle 200  neist olid lapsed, teatas oblasti kuberner Mihhail Jurevitš.

Jurevitši sõnul moodustavad kaks kolmandikku kahjudest meteoriiditükkide langemise järel tekkinud lööklaine tõttu purunenud klaasi ja teiste materjalide tekitatud kergemad vigastused. «Ainuüksi Tšeljabinski linnas vajas 758 inimest arstiabi,» lisas Jurevitš. Kuberneri sõnul oli kahel kolmandikul haiglasse sattunud inimestest väga kerged vigastused.

Meteoriidisadu lõhkus Tšeljabinski ära ligi 300 maja aknad, rääkis eriolukordade ministeeriumi kriisijuhtimiskeskuse ülem Vladimir Stepanov telejaamale Rossija. Peale elumajade said kahjustada ka koolihooned, haiglad, tsingitehas ja isegi kohalik jäähokistaadion.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles