Võimsa sõidu teinud Berger tõi Norrale kulla, Eesti sai 20. koha

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tora Berger
Tora Berger Foto: SCANPIX

Tšehhis Nove Mesto na Moraves jätkuvatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel kujunes naiste 4 x 6 km teatesõit ülimalt põnevaks, maailmameistriks tuli Norra, Eesti naiskond kaotas liidritele ringiga ja sai 20. koha.

Eesti naiskond sõitis koosseisus Kadri Lehtla, Kristel Viigipuu, Johanna Talihärm ja Grete Gaim, nelja peale kasutati ära kümme varupadrunit. Kui Gaim viimases tiirus laskmise lõpetas, jõudis Norra juba finišisse ja seetõttu eestlanna enam viimasele ringile ei pääsenud. Kui Gaimi katkestamise hetkel oli Eesti 21. kohal, siis pärast selgus, et Rumeenia diskvalifitseeriti, ja seega sai Eesti 20. koha.

Norra sõitis koosseisus Hilde Fenne, Ann Kristin Flatland, Synnøve Solemdal ja Tora Berger. See on Norrale läbi aegade alles teine MM-kuld naiste teatesõidus, esimest korda võidutses Norra 2004. aastal. Pealegi oli see kuld Norrale Nove Mestost juba kuues, tegemist on ajaloolise saavutusega – meeste ja naiste ühist MMi on peetud 18 korda ja seni oli Norra parimal MMil võitnud viis kuldmedalit, eile aga tehti uus rekord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles