Viljandis algab 50 000 euro suuruse peaauhinnaga Kuldkala festival

Madis Filippov
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märgistatud kala.
Märgistatud kala. Foto: Priit Kallas

Täna keskpäeval algab Viljandis Baltimaade suurim kalapüügifestival Kuldkala, kus hea õnne ja oskuste abiga avaneb kalameestel võimalus võita 50 000 euro suurune jackpot.

Kokku lasti Viljandi järve 130 märgistatud ahvenat, särge ja kiiska. Iga väljapüütud märgistatud kala eest on auhinnaks 100 eurot, kolm märgistatud kala toovad õnnelikule kalamehele vastavalt 500, 1000 või 3000 eurot.

Festivali suurtoetaja Olympic Casino nime kandva jackpot-kala püüdmisel avaneb ühel õnnelikul kalapüügihuvilisel aga võimalus võita 50 000 eurot.

«Jackpot antakse välja juhul, kui võistlusel tabatakse vähemalt 17 märgistatud kala kõigest kolmest eri liigist. Peaauhinna võitja peab lisaks tabama just jackpot’ile vastava märgisenumbriga kala,» selgitas Kuldkala korraldaja Priit Kallas.

Tegemist on suurima rahalise auhinnaga 15. korda peetava kalavõistluse ajaloos. Tänavu oodatakse festivalile 10 000 kalastajat.

Kui põhiauhindadele vastavate märgisenumbritega kalad jäävad võistluse käigus tabamata, jagatakse auhindu kõikide märgisenumbritega kalu tabanud võistlejate vahel läbiviidava viktoriiniga, mille temaatika käsitleb Eesti kalastikku ja kalastamist. Kui aga kogu võistluse käigus ei tabata ühtegi märgisekala, annetatakse 3000 eurot noorkalade asustamiseks Viljandi järve.

Kogu perele suunatud Kuldkala 2013 festivalil esinevad publikule ansambel Zetod ja Tanel Padar. Lisaks kuldkalade püüdmisele võisteldakse kalatoitude valmistamises, peetakse kalalaata ning korraldatakse talvist kalastamist käsitlevaid õpitube.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles