Raplas arutleti kodude tuleohutuse teemadel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju.
Tulekahju. Foto: Liis Treimann

Tänaste mõttetalgute raames arutleti Raplamaa päästeosakonna ruumides kodude tuleohutuse teemadel. Mõttetalgulised leidsid, et edu seisneb tihedas koostöös ja kogemuste vahetamises.


Kodud tuleohutuks mõttekojas oli arutlusel neli teemat - kuidas ühendada erinevad vabatahtlikud päästeala arengu algatused, kuidas tõsta väikese kogukonna ohutust, kuidas kasutada sotsiaalseid võrgustikke hoolivuse tõstmiseks ning turundada Raplamaad läbi kodanikeühenduste.

Kojavanema Raul Aarma sõnul on hetkel nii päästeala vabatahtluse, kui kogukondliku tuleohutuse vallas palju vastavaid tegijaid ja häid ideid. «Edu võti peitub eri osapoolte kokkuviimisel ja kogemuste vahetamisel,» ütles Aarma.

«Oluline on, et ideed ja juba töötavad lahendused jõuaks ka teistesse kogukondadesse.»

Päästeosakonnas panid pead kokku 19 talgulist Siseministeeriumist, Päästeametist, Lääne-Eesti Päästekeskusest, Eesti Tervise-Edendajate Ühingust, Eesti Naabrivalvest, Eesti Päästeala Arenduskeskusest ning Priitahtlike Pritsimeeste Mõttepajast.

Järgmine suurem mõtete vahetus leiab aset Eestimaa Priitahtlike Pritsumeeste Foorumil Raplamaal Eidaperes 19-20.juuni 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles