Komisjon hakkab lähipäevil ka päästeameti peadirektori kandidaate hindama

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametist lahkuv Kalev Timberg.
Ametist lahkuv Kalev Timberg. Foto: Andres Haabu

Seitsmest päästeameti peadirektori kandidaadist on sõelale jäänud neli, keda komisjon hakkab lähipäevil hindama.

«Lähipäevil kohtub siseministeeriumi komisjon ka päästeameti peadirektori kandidaatide hindamiseks,» teatas siseministeeriumi pressiesindaja Mihkel Loide Postimehele.

Loide lisas, et hindamiskomisjoni varasema otsusega pääsesid teise vooru neli päästeameti peadirektori kandidaati, kellega Fontes viis nädala jooksul läbi täiendavad testid.

Teatavasti hindas komisjon ka PPA peadirektori kandidaate, kuid otsustas avaliku konkursi hindamisvoorude järel siseministrile kandidaati mitte esitada.

Kuna käesoleva aasta märtsis lõpevad päästeameti senise peadirektori Kalev Timbergi ning politsei- ja piirivalveameti peadirektori Raivo Küüdi ametiajad, siis kuulutas siseministeerium aasta alguses välja konkursid, et leida päästeametile ning politsei- ja piirivalveametile uued juhid. Päästeameti peadirektori ametikohale kandideerimiseks esitati 7 avaldust.

Eesti Päevalehe andmetel kandideerivad päästeameti peadirektori ametikohale praeguse peadirektori asetäitjad Ain Karafin, Alo Tammsalu, Kuno Tammearu, Pärnu abilinnapeana töötanud Simmo Saar, IRLi kuuluv Tartu volikogu liige, advokaadibüroo Concordia jurist Kristjan Mugra ja 25-aastane ettevõtja Carl Murd. Üks nimi on teadmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles