Reformierakonna kutse peale kaaluks Keskerakond valitsusse minekut

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Ain Seppik.
Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Ain Seppik. Foto: Peeter Langovits.

«Keskerakond kindlasti kaalub valitsusse minekut, kui Reformierakond sellise ettepaneku teeb,» ütles erakonna üks juhtfiguure Ain Seppik.

«Kindlasti ei langeta me seda otsust nii kergelt, kui headel aegadel, aga kuna oleme üks suuremaid parteisid, siis ei saa me öelda, et sellist teemat arutlusele ei võta,» sõnas Seppik ETV saatele «Aeg luubis» antud intervjuus.

«Samas pole Reformierakond meiega suhtlema veel hakanud ning valitsuses pole olukord veel nii hull,» kinnitas ta.

Padari maksupakett ei saanud Ansipile üllatusena tulla, kinnitas Seppik, kelle hinnangul soovitas see kiri rahandusministril sisuliselt astuma hakata.

«Olen omal ajal mõneti sarnase kirja saanud, siis oli seal Siim Kallase allkiri,» lisas Seppik.

Miks Ansipi kiri Ivari Padari maksupaketi tutvustusele alles 24 tundi hiljem järgnes, selle põhjuseks peab Seppik Reformierakonna vajadust saada selles küsimuses oma toetajaks ka kolmanda koalitsioonipartneri Isamaa ja Res Publica Liidu.

«Selline kiri annab märku tõsisest kriisist, kui ei suudeta enam erimeelsusi selgeks rääkida ning soovitakse minister või kogu erakond valitsusest välja saada,» hindas Seppik.

Selle sammu ühe põhjusena tõi opositsioonipoliitik välja tõsiasja, et see pole enam see Sotsiaaldemokraatlik Erakond, mis enne Jüri Pihli saamist partei etteotsa.

«Need pole enam need sotsid, kes enne, et rääkisid küll vastu, aga hääletasid lõpuks siiski poolt,» leiab Seppik, kelle hinnangul on peaministri kiri pigem hoiatusmärk siseministrile ja sotside esimehele Jüri Pihlile.

Kiri lekitati Seppiku sõnul meediasse meelega ning see on osa poliitilisest võitlusest.

«Peaminister näitab oma positsioone ning annab mõista, et minister on valesti käitunud ja peaks sellest oma järeldused tegema,» selgitas Seppik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles