Politsei tabas 1300 kilo lõhet varastanud mehe

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Politsei pidas Tartumaal kinni 22-aastase noormehe, kes varastas Kõrveküla kalatööstusest 1300 kilo külmutatud lõhet.

Politsei- ja piirivalveameti teatel tungis mees kalatööstuse ruumidesse eile õhtul enne kella kümmet ning varastas 1300 kilo külmutatud lõhet, mille väärtuseks hinnati 5200 eurot.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja teatel oli varguses kahtlustatav kalatööstuse töötaja, kes oli samal päeval tööl olles 1300 kilo kala kõrvale tõstnud, et see hiljem võimalikult kiiresti ja kerge vaevaga ära viia. Samas ei jäänud ka kalatööstuse omanikul märkamata, et alused olid pandud tavapärasest erinevasse kohta, ning võimalikku ohtu ette nähes võttis ta oma vara kaitseks ja varguse ennetamiseks tarvitusele täiendavad meetmed.

Samal õhtul toimetaski vargust planeerinud noormees kalaalused tööstusest minema. Kui omanik järgmisel hommikul varguse avastas, tuvastas ta ohtu ette aimanuna kiirelt ka selle, et varguses kahtlustatav on tema enda ettevõtte töötaja.

Kohalik konstaabel pidas noormehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning ühtlasi õnnestus politseil kätte saada ka üle 1200 kilo kala, mis tagastati tööstuse omanikule.

Tartu kriminaaltalituse juhi Ervin Teesalu sõnul on juhtum hea näide, kuidas valvsus rikub varga plaanid. «Varas mõtleb alati oma sammud ette, aga ette mõtlema ja endast oleneva peaks andma ka kõik teised, et kurjategijate elu võimalikult keerukaks teha,» ütles ta.

Lõuna prefektuuri Tartu kriminaaltalitus alustas juhtunu uurimiseks menetlust vargust käsitleva paragrahvi järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles