Ettevõtjad majanduspolitseile eriti ei looda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude talituse juhi Rene Kanniste sõnul võiks ressursse alati rohkem olla, aga ka praegu saab majanduspolitsei oma tööga hakkama.
Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude talituse juhi Rene Kanniste sõnul võiks ressursse alati rohkem olla, aga ka praegu saab majanduspolitsei oma tööga hakkama. Foto: Andres Haabu

Kui ettevõtjad saavad petturitele kaotatud summadest ilmajäämisest üle, siis tavainimesed tahavad iga hinna eest tagasi saada ka paarisadat eurot.

Kuigi ametliku statistika järgi on majanduskuritegude arv viimastel aastatel vähenenud, ei ole tõenäoliselt selle taga kuritegevuse vähenemine, vaid ettevõtete soovimatus politseile toimunud pettustest teada anda, pigem klaaritakse asi ise ära.

Reedel portaali kannatanuabi.ee korraldatud majanduskuritegevuse konverentsil tõdesid audiitorbüroo Ernst & Young finantspettuste uurija Marilin Pikaro ning Eesti Siseaudiitorite Ühingu juhatuse esimees Heikko Mäe, et Eesti ettevõtted on loobunud politsei poole pöördumast isegi mitmesaja tuhande euro suuruste pettuste avastamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles