Inimesi kisub kallima ravimi poole

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeeriumi ravimite osakonna juhataja Dagmar Rüütel nendib, et ega Eestil läbirääkimistel suurte ravimifirmadega palju argumente ega võimalusi paraku ole. Osa ravimeid on tema sõnul siiski väikeses Eestiski  odavamad kui mujal.
Sotsiaalministeeriumi ravimite osakonna juhataja Dagmar Rüütel nendib, et ega Eestil läbirääkimistel suurte ravimifirmadega palju argumente ega võimalusi paraku ole. Osa ravimeid on tema sõnul siiski väikeses Eestiski odavamad kui mujal. Foto: Toomas Huik

Riigi võimekusest suurte ravimifirmadega läbi rääkida sõltuvad ravimite hinnad, kuid ühte läbirääkija ametikohta ei suudeta kuidagi täita.

Meie ravimihinnad on võrreldes naaberriikidega kallimad inimeste uskumuse tõttu, et kallim ravim on tõhusam, ja seetõttu lahkuvad odavama ravimi pakkujad turult, ütleb sotsiaalministeeriumi ravimiosakonna juhataja, üks riigipoolne hinnaläbirääkija Dagmar Rüütel.

Riigikontrolli läinud aasta kriitika ütles, et Eestis on ravimite valik väike, ravimid kallid, soodusnimekirja jõudmine võtab ettenähtust peaaegu kolm korda kauem aega, soodusnimekiri ise lühike. Nõustute kriitikaga?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles