Emad-isad päästsid kooli sulgemisest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila-Joa sanatoorne internaatkool asub ilusas kohas, kuid kooli hooned on vanad ja väsinud. Lastevanemate sõnul on seda poolesaja õpilasega kooli väga vaja, kuid haridusministeerium ei pea selle ülalpidamist otstarbekaks.
Keila-Joa sanatoorne internaatkool asub ilusas kohas, kuid kooli hooned on vanad ja väsinud. Lastevanemate sõnul on seda poolesaja õpilasega kooli väga vaja, kuid haridusministeerium ei pea selle ülalpidamist otstarbekaks. Foto: Andres Haabu

Jaanuari alguses rahuldas halduskohus kolme lapsevanema kaebuse ja tühistas haridusministeeriumi käskkirja, mis nägi ette Harjumaal Keila vallas asuva Keila-Joa sanatoorse internaatkooli sulgemise.

Haridus- ja teadusministri käskkiri nägi ette lõpetada alates tänavu 15. juulist ministeeriumi hallatava Keila-Joa sanatoorse internaatkooli tegevus «haridusressursside kasutamise optimeerimiseks ning seoses asjaoluga, et puudub vajadus riigiasutusena korraldada koolitustegevust somaatiliste haigustega lastele». Käskkirja seletuskirjas oli märgitud, et kooli tegevuse jätkamine eraldiseisva riigiasutusena ei ole õppe- ja kasvatustegevuse seisukohalt ega majanduslikult otstarbekas.

Ebakindlus jäi alles

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles