Indrek Saar: sisejulgeoleku suhtelised kulud

Indrek Saar
, Sisekaitseakadeemia
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar
Indrek Saar Foto: SCANPIX

Sisekaitseakadeemia finantskolledži dotsent Indrek Saar kirjutab, et vastupidiselt üldlevinud arvamusele, et Eestis eraldatakse liiga vähe raha politseinikele ja päästjatele, püsib Eesti sisejulgeoleku kulude osakaal SKTst Euroopa keskmisel tasemel.

Turvalise elukeskkonna loomine on riigi üks põhifunktsioone. Tänapäeval peavad inimesed täiesti loomulikuks, et neil on abi saamiseks õigus pöörduda riigi poole ning ootused abi kvaliteedi ja kiiruse osas on väga kõrged. Riigi võimekus abi pakkuda sõltub otseselt rahastamisest.

Seetõttu on ka mõistetav avalikkuse mure arengute pärast sisejulgeoleku valdkonnas, mis viitab justkui alarahastamisele. Politseinike vähesust või päästekomandode sulgemist võib küll põhjendada töö efektiivsuse suurendamisega, kuid tavakodaniku jaoks kumab selle tagant läbi eelkõige rahapuudus. Ja juhtumid vägivallatsevatest noortejõukudest, keda väiksemates linnades ohjes ei suudeta hoida, vaid suurendavad seda muret.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles