Mööndusteta tipud lavalt

Heili Sibrits
, Postimehe kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Malmstein ja Ain Lutsepp parima lavastuse auhinnale kandideerivas lavastuses «Nelipühad». Eesti Draamateatri lavastus tõi Lutsepale ka parima meesnäitleja nominatsiooni.
Mait Malmstein ja Ain Lutsepp parima lavastuse auhinnale kandideerivas lavastuses «Nelipühad». Eesti Draamateatri lavastus tõi Lutsepale ka parima meesnäitleja nominatsiooni. Foto: Eesti Draamateater

Tartu Uue Teatri «Vanemuise biitlid», Vanemuise «Carrmen!», Eesti Draamateatri «Kevadine Luts» ja «Nelipühad» kandideerivad Eesti olulisimale teatriauhinnale – Eesti Teatriliidu välja antavale ja kultuurkapitali rahastatavale aasta lavastuse tiitlile. Milline teater laureaadiks pärjatakse, selgub 27. märtsil.

Kõikide žüriide üldarvestuses kogus kõige enam, 11 nominatsiooni Eesti Draamateater, teisele kohale tuli kaheksa nominatsiooniga NO99 ja kolmandal kohale jõudis Vanemuine.

Kuid kui vaadata sõnalavastuse kategooriat, võib öelda, et lõppenud teatrihooajast jäid žüriile silma eelkõige suurte teatrite, endiste riigiteatrite lavastused.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles