Kuressaare kõrtsid sulgevad kokkuleppe järgi suvel uksed kell 5

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuressaare linnavalitsus saavutas neljapäeval linna ööklubide ja kõrtsidega kokkuleppe, et suveperioodil suletakse uksed kell 5 hommikul, kirjutab Saarte Hääl.

Linnapea Mati Mäetalu sõnul toetab Kuressaare Tallinna linnavalitsuse püüdlusi viia sisse seadusemuudatus, mis annaks omavalitsusele õiguse lõbustusasutuste lahtiolekuaegu ise reguleerida.

Juba aasta algusest jutuks olnud lõbustus- ja söögikohtade varasem sulgemine jõudis neljapäeval niiöelda vahefinišisse, kuigi kokkulepe baarid ja ööklubid varem sulgeda saavutati pea viimasel minutil. Kuressaare linnapea Mati Mäetalu ootas kõikide asjaosaliste kinnitust varasema sulgemise kohta kolmapäeva õhtuks.

Neljapäevaks oli selge, et pubi Vaekoda ja ööklubi Diva ei kavatse oma nõusolekut anda. Neljapäeva pärastlõunal volikogu istungil esinedes ütles Mäetalu, et kokkulepe siiski saavutati tingimusega, et esialgu katsetatakse varasemat sulgemist suveperioodil ehk siis 1. maist 31. augustini. Kui katsetusest on kasu, on võimalik, et varasem sulgemisaeg jääb kehtima ka sügisel.

Sisuliselt kehtib varasem sulgemisaeg seega vaid toitlustusasutusele. Ööklubides pakitakse sellisel kellaajal asju juba kokku.

Mati Mäetalu märkis linnavolikogule esinedes, et sulgemise mõte on linnakodanikele suurema turvalisuse ja heaolu tagamine. Samas nentis ta, et linnavalitsuse peaeesmärk on saavutada baaride varasema sulgemisega, et kojamehed saaksid linnatänavatel varem toimetama asuda ja hommikuks oleks linn puhas.

Tallinna linnavalitsus kiitis kolmapäeval heaks ja saatis volikogule arutamiseks eelnõu, millega linn teeb valitsusele ettepaneku algatada kaubandustegevuse seaduse muudatus, võimaldamaks omavalitsustel kehtestada teatud piirkondade toitlustus- ja meelelahutuskohtadele lahtiolekuaja piirangud.

Eelnõu eesmärk on piirata Tallinna vanalinnas asuvate kõrtside ja meelealahutuskohtade lahtiolekuaegu, mille kohta on tulnud vanalinna elanikelt palju kaebusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles