Tamme kooli riigistamise üksikasjad veel ei selgu

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooruse 9 maja, kuhu peab pärast remonti kolima Tamme kooli gümnaasiumiosa.
Nooruse 9 maja, kuhu peab pärast remonti kolima Tamme kooli gümnaasiumiosa. Foto: Sille Annuk

Tartu volikogule esitatud kokkuleppeprojekt Tamme gümnaasiumi riigistamiseks jätab õhku palju küsimusi, sest kokku lepitakse esialgu vaid läbirääkimiste jätka­mises.

Tartu linnavalitsuse poolt volikogule saadetud eelnõu sellise kokkuleppe sõlmimiseks on jätk 18. jaanuaril haridus- ja teadusministeeriumi ning Tartu linna vahel sõlmitud ühiste kavatsuste leppele, millega pooled võtsid endale kohustuse alustada läbirääkimisi eraldiseisva gümnaasiumina tegutseva Tamme gümnaasiumi pidamise riigile andmiseks ja Nooruse 9 asuva hoone ümberehituseks.

Volikogult uue kokkuleppe sõlmimiseks luba küsides märgib linnavalitsus, et lepingueelsete läbirääkimistega on jõutud etappi, kus Tartu linnal on võimalik ministeeriumiga kokku leppida eraldiseisva gümnaasiumina tegutseva Tamme gümnaasiumi pidamise riigile üleandmise ning Nooruse 9 hoone rekonstrueerimise tegevuskava ja -põhimõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles