Riigikogu kantselei ametnikel muutus tööaeg

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu istungite saal.
Riigikogu istungite saal. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu kantselei muutis oma ametnike tööaega varasemaks ja lühendas lõunaaega, et reedeti saaks töötajad varem nädalavahetust veetma.

«Riigikogu kantseleis algab tööpäev kell 8.30 ja lõpeb esmaspäevast neljapäevani kell 17.15. Reedel lõpeb tööpäev kell 16.00,» ütles Margit Liivoja riigikogu pressitalitusest. Varem kestis ametnike tööpäev kella 9-18 ning reedeti võis lahkuda kell 16.45.

Lühendati ka lõunapausi aega - uue korra järgi kestab see nüüd 30 minutit, kui varem oli lõunavaheajaks ette nähtud 45 minutit. Tööaja muudatus hakkas kehtima tänavu 1. jaanuarist.

«Tööaega muudeti mõistlikkuse ja otstarbekuse põhimõttel, et viia ametlik tööaja algus- ja lõpuaeg kooskõlla kantseleis välja kujunenud töökorraldusega ning ühtlustades tööaja rütmi teiste riigi ametiasutustega,» põhjendas pressitalitus.

Tegelik tööpäeva algus ja lõpp olid Liivoja sõnul juba varem objektiivsetel põhjustel nihkunud üha varasemale ajale. «Riigikogu kodu- ja töökorra seaduse kohaselt algab esmaspäevast kolmapäevani fraktsioonide töö kell 9 ning tavapäraseks oli kujunenud, et nii riigikogu liikmed kui teenistujad alustasid tööpäeva regulaarselt  ~8.30 – 8.45.»

«Valitsusasutused ja koostööpartnerid (ministeeriumid, ametid ja inspektsioonid ning põhiseaduslikke institutsioone teenindavad ametiasutused)  töötavad valdavalt 8.15 – 17.00. Ametialane suhtlus, infovahetus, kohtumised jmt toimuvad valitsusasutuste töörütmi arvestades,» lisas ta.

Suure hulga riigikogu kantselei töötajate töö on aga otseselt seotud riigikogu täiskogu tööga, mistõttu kujuneb tööpäev sageli sellest ametlikust tööajast pikemakski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles