RMK teeb Laugesoo rabas tavatut valgustusraiet

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmatsalu lähedal Laugesoo rabas valgustusraiega maha võetud puud muudavad seal liikumise üsna võimatuks.
Ilmatsalu lähedal Laugesoo rabas valgustusraiega maha võetud puud muudavad seal liikumise üsna võimatuks. Foto: Kristjan Teedema

See on lollus, riigi raha raiskamine ja rabamännikute lagastamine, iseloomustab Ilmatsalu elanik Mait Siimson kodu lähedal suures rabas käivat harvendus- ja valgustusraiet, mis muudab mõned kohad läbimatuks.

«Siin on väiksed männid ligi kilomeetripikkusel alal nüüd risti-rästi maas ja maha need jäävadki, eemal on kaasikus sama pilt,» ütles Tähtvere vallas Ilmatsalu külje all Laugesoo rabas väikse tiiru teinud Mait Siimson. «Ei pääse siit enam läbi marjuline ega metsloom. Seni olid need metsakvartalid metssigade ning karude põhilised magamise ja poegimise kohad. Nüüd pole siin ühtegi metsloomajälge.»

Laugesoo rabas hakkas ligi kuu tagasi harvendus- ja valgustusraiet tegema Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK). RMK-l on seal ligi 1922-hektarine kinnistu, mis on täielikult majandatav mets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles