Werner Herzog teab tõde

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Werner Herzog
Werner Herzog Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS

Tänasest alates iga kuu esimesel kolmapäeval toob Kumu auditoorium tasuta vaatajate ette ühe saksa klassiku Werner Herzogi (pildil) dokumentaalfilmi – kokku jõuab neid kevadel ja sügisel ekraanile 13, neist enamik esimest korda siinkandis.

Esinduslik programm kannab pealkirja «Werner Herzogi ekstaatiline tõde» ja mõistagi on selle läbivateks teemadeks juba Herzogi mängufilmidest tuttavad ekstaatilised, kirglikud isiksused, kes on võimelised ennast ja teisi piitsutades minema oma unistuse või kujutluse nimel lõpuni välja, aga ka looduskatastroofid ja eksootilised rituaalid.

Kava juhatab sisse režissööri kõige isiklikumaks filmiks peetav «Väike Dieter tahab lennata» (1997, Vietnami sõjas osalenud USA hävituslendurist Dieter Denglerist). Kevadel jõuavad ekraanile veel «Puunikerdaja Steineri suurejooneline ekstaas» (1974, suusahüppajast Walter Steinerist), «Gasherbrum – helendav mägi» (1984, alpinist Reinhold Messnerist), «La soufrière – vältimatu katastroofi ootuses» (1976, Guadeloupe vulkaani purskest), «Pimeduse õppetunnid» (1992, Lahesõja-järgsest naftakatastroofist) ja «Ajaratas» (2003, maailma suurimast budistlikust rituaalist).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles