Perekonnaseisuamet: hinnakiri abiellumist ei mõjuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abiellumine
Abiellumine Foto: SCANPIX

Tallinna Perekonnaseisuameti juhataja Karin Kask sõnas perekonnaseisuameti teenuste uue hinnakirja kommentaariks, et  raha taha abiellumine pidama ei jää.

«Umbes kümneeurone hinnatõus küll abiellumise soovi ei mõjuta, selle taha asi pidama ei jää. Pigem on siin küsimus eesti mehe tahtes, naised on palju altimad abielluma,» sõnas ta.

Perekonnaseisuameti uue hinnakirja kohaselt hakkab kolmapäeviti abiellumine maksma 35 eurot varasema 23 asemel, neljapäeviti 35 eurot (varem 38.35), reedeti ja laupäeviti 90 eurot (varem 76.69). Banketisaali kasutamise hind hakkab varasema 61.36 asemel olema 70 eurot.

Karin Kase kinnitusel on hinnamuutused ühelt poolt tingitud vajadusest ümardada kroonihindade eurodesse ümberarvutamisega tekkinud ebamugavate sentidega hindu, kuid kallinenud on ka halduskulud. «Kallinenud elekter on meid päris palju mõjutanud – näiteks talvel kütame oma vana maja elektriga juurde, suvel jahutame,» selgitas Kask. Mõned hinnad läksid ka odavamaks – näiteks odavnes Kase sõnul neljapäevane abiellumine ning alanes väljaspool perekonnaseisuameti ruume sõlmitava abielu hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles