Asekantsler Taavi Kotka: Eesti IT-tiiger elab!

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kotka.
Taavi Kotka. Foto: Erakogu

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IT asekantsler Taavi Kotka ütles eile riigi infosüsteemi ameti korraldatud seminaril «Eesti IT-tiigri järgmine hüpe», et IT-sektori järgmiseks väljakutseks on 2020. aastaks juhtivaks majandusharuks kasvamine. Kotka plaani kohaselt on sektori töötajate arv selleks ajaks kahekordistunud.

Asekantsleri väitel peaks info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) kasvama Eesti olulisemaks majandussektoriks juba seetõttu, et selle töötajate lisandväärtus on kaks korda kõrgem mis tahes teisest sektorist. Seejuures tõi ta välja, et IT alal tegutseb praegu 3,8 protsenti töötajatest, kelle töö moodustab kokku üheksa protsenti Eesti SKPst.

Asekantsleri sõnul on Eesti IT-sektor viimastel aastatel ka ilma välise sekkumiseta tormiliselt kasvanud. Ta tõi näiteks, et viie vaid mõni aasta tagasi tegevust alustanud Eesti start-up’i, Creative Mobile’i, Fortumo, Zeroturnaroundi, Transferwise’i ja GrabCadi koguväärtus on juba praegu võrreldav Kaubamaja kontserni omaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles