Nostalgiline koogiklassika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margit Eerma

Nimini gurmeepoe perenaine Margit Eerma reedab oma pere Napoleoni koogi retsepti.

Magusasõbrad teavad, et Napoleoni koogi küpsetamine on aega ja vaeva nõudev tegevus. Kui kook algusest lõpuni ise teha, tuleb selleks varuda tavaliselt paar tundi. Kuid koogist saadav maitsenauding on tavaliselt ka seda väärt.

Paljudel perenaistel on oma salajane Napoleoni koogi retsept, mis pärandatakse emalt tütrele ja oluliste peresündmuste puhul retseptivihikust välja otsitakse. Meie peres on Napoleoni kooki küpsetatud ühe retsepti järgi juba ligi 30 aastat.

Napoleoni kook

Tainas

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles