Spordialade populaarsuse põhjuseid otsimas

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maadluse oponentide väitel on sellest kunagi mehisuse etaloniks loetud võteterikkast spordialast tipptasemel saanud passiivne pusimine. Need noored harrastajad teevad kõik, et seda arusaama kummutada.
Maadluse oponentide väitel on sellest kunagi mehisuse etaloniks loetud võteterikkast spordialast tipptasemel saanud passiivne pusimine. Need noored harrastajad teevad kõik, et seda arusaama kummutada. Foto: Andres Haabu

Miks jalgpall äratab huvi paljudes, aga näiteks maadlemine mitte? Miks ühed spordialad tõusevad ja teised hääbuvad? Selles mängib suurt rolli televisioon.

Kohe uksest sisse astudes tabab mind lõhn lapsepõlvest, mis tuttav igale meesterahvale vanuses 30+. See on vana koolivõimla, sokkide, seintele kondenseerunud niiskuse ja duširuumi lõhn.

«Kui maadlustrenni otsite, siis see on otse mööda koridori, paremat kätt trepist üles,» seletab vastutulija. Seal see ongi, väike madal ruum, matt maas ning kümmekond meest ja poissi rassimas – Kristjan Palusalu spordikooli treening Tallinnas Nõmme kunagise miilitsakooli majas naistepäeval, 8. märtsil. Glamuuri siit ei leia, aga seljad on sirged ja käepigistused nagu vanal ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles