Peatumismärguannet eiranud juhile määrati 16 päeva aresti

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv
Politsei. Foto on illustreeriv Foto: Postimees/Scanpix

Harju maakohus määras politsei peatumismärguannet eiranud 21-aastasele juhile karistuseks 16 päeva aresti.

Põhja prefektuuri politseipatrull tabas teisipäeval Kuusalu vallas Hara külas 21-aastase Elmo, kellel puudus juhtimisõigus ja kehtiv liikluskindlustus, vahendas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Elmo eiras ka politsei peatumismärguannet ning tema autol ei olnud kehtivat tehnoülevaatust. Harju maakohus määras noormehele liiklusrikkumiste eest 16-päevase aresti.

«Ma ei tea, kas politsei eest põgenemises on nii noore inimese puhul süüdi liigne filmide vaatamine või lihtsalt mõtlematus,» ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht komissar Elari Kasemets.

«Kahtlemata on tegemist tõsise rikkumisega, seda enam, et antud noormees on ka varem samalaadse rikkumise toime pannud,» ütles komissar. 

Teisipäeval kell 19.45 märkas Põhja prefektuuri Ida-Harju politseiosakonna patrull Kuusalus asuvas bensiinijaamas sõidukit, mille andmeid kontrollides selgus, et sellel puudub kehtiv liikluskindlustuspoliis ja tehnoülevaatus. Hara küla juures andis politseipatrull sõidukile peatumismärguande, mida sõidukijuht aga eiras ning püüdis politsei eest põgeneda.

Umbes veerand tunni pärast peatus põgenev auto ühe talu õuevärava ees ja sõidukijuht üritas majja joosta. Patrulliga kaasas olnud abipolitseinik kiirustas autojuhile järele ning pidas ta kinni.

Politseinikud toimetasid 21-aastase Elmo Ida-Harju politseiosakonda ning juhtunu suhtes algatati väärteomenetlus. Selgus, et noormehel puudus juhtimisõigus ning teda on ka varem karistatud juhilubadeta sõitmise eest.

Kolmapäeval, 6. mail määras Harju maakohus politsei peatumismärguannet eiranud ja juhtimisõiguseta sõidukit juhtinud noormehele 16-päevase aresti.

Juhtimisõiguseta sõitmise eest karistatakse rahatrahviga kuni 6 000 krooni või arestiga. Politsei peatumismärguande tahtliku eiramise eest karistatakse juhti rahatrahviga kuni 12 000-kroonise rahatrahvi või arestiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles