Seppik: juhi otsingute venimine kahjustab politsei mainet

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik
Ain Seppik Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Endine siseminister, politseijuht ja tipp-poliitik Ain Seppik leiab, et politsei- ja piirivalveametile juhi leidmisele kuluv pikk aeg kahjustab nii politsei mainet kui ka Eesti turvalisuse mainet üldisemalt.

«Kannatab siseministri maine, kannatab selle komitee maine, kuhu kuulus riigi peaprokurör ja teisi lugupeetud isikuid, kannatab lõppude lõpuks ka politsei maine ja kannatab meie turvalisuse maine üdliselt,» rääkis Seppik ETV saates «Kahekõne».

«Aga kui see ei huvita poliitikut ja ta ütleb, et seda mainet võib venitada nagu kummipaela, siis ei ole midagi teha, see on tänases Eestis kahjuks nii,» lisas Seppik ja nõustus saatejuhiga, et politseinikud pole olukorraga rahul ja nurisevad juba varjamatult.

«Politsieinikud on sunnitud seda tegema, sest on määramatus ja nad ei saa aru, mis toimub,» tõdes Seppik, kes samas ei leia, et siseminister Ken-Marti Vaher peaks tagasi astuma.

«Ma arvan, et pigem peaks ta edasi astuma, võtma oma Augeiase tallide (Vaher võrdles politseijuhiks kandideerinud Priit Kama Heraklesega, kes pidi Augeiase tallid ööpäevaga aastate jooksul kogunenud sõnnikust puhastama – toim.) suhtes selge seisukoha ja ütlema, et neid ei ole; ütlema, mis on tema positiivne programm; kui minister tagasi astub, siis on sisejulgeolek täiesti peata,» leidis Seppik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles