Õiguskomisjon toetab Tammearu saamist päästeameti uueks juhiks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuno Tammearu
Kuno Tammearu Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Parlamendi õiguskomisjon otsustas täna toetada siseministri ettepanekut nimetada päästeameti uueks peadirektoriks senine peadirektori asetäitja Kuno Tammearu.

Siseminister Ken-Marti Vaher esitas Tammearu päästeameti peadirektori kandidaadiks eelmisel nädalal hindamiskomisjoni ettepanekul. Uue peadirektori kinnitab ametisse valitsus, olles ära kuulanud ka õiguskomisjoni seisukoha.

Õiguskomisjoni Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv esimees Marko Pomerants ütles Postimehele, et komisjoni tänasel istungil osales kaheksa saadikut, kes kõik toetasid Tammearu kandidatuuri. «Memme musi ei olnud võimalik anda, nii et andsime taadi käepigistuse,» lausus ta.

Memme musi ei olnud võimalik anda, nii et andsime taadi käepigistuse.

Tema sõnul oli komisjonis kohal ka Tammearu ise, kellele riigikogu liikmetel oli mitmeid küsimusi. «Tegemist on päris tuletõrjujaga, kes on 20 aastat süsteemis töötanud ning on päästetööde poolega väga hästi kursis. Päästja ametist on ta jõudnud peadirektori asetäitjaks ja nüüd ka peadirektori kandidaadiks, tehes aegapidi karjääri ja võttes järjest tõsisemaid ametiposte,» rääkis ta.

Pomerantsi sõnul tunti huvi nii Tammearu isiku kui ka selle vastu, mida ta sooviks päästeameti peadirektoriks saades ära teha. Tammearu tõi tema sõnul esile nii elupäästevõimekuse suurendamise, vabatahtlike päästjate arendamise kui ennetustöö. «Üks asi on tegeleda tänaste probleemisikutega, kes võtavad liiga palju napsu ja magavad, suitsud suus, aga teisest küljest on see ka põlvkondade pikkune töö, et tänased lapsed oleksid teadlikud, kui suureks saavad,» ütles Pomerants.

Tammearul on 1998. aastast pääste- ja tuletõrjeinseneri bakalaureusekraad riigikaitse akadeemiast ning möödunud aastast Tallinna tehnikaülikooli magistrikraad haldusjuhtimises. Päästeametiga on ta seotud olnud 1992. aastast ning alates eelmise aasta algusest töötab ta peadirektori asetäitjana päästetöö alal.

Päästeameti senise peadirektori Kalev Timbergi ametiaeg lõppes 1. märtsil ja kuni uue juhi tööleasumiseni täidab peadirektori kohuseid Ain Karafin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles