Pranglile pääseb vaid kopteriga

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prangli elanikud suhtuvad jäävangis olemisse mõistvalt, sest sellist olukorda kogetakse pea igal aastal.
Prangli elanikud suhtuvad jäävangis olemisse mõistvalt, sest sellist olukorda kogetakse pea igal aastal. Foto: Küllike Rooväli

Juba nädala aega ei sõida jää tõttu mandri ja Prangli saare vahel laev, vaid elanikud peavad merd ületama tunduvalt hõredama graafikuga piirivalvekopteriga.

Kopter viib inimesi saarele ja lennutab teisel pool ootajad tagasi kahel korral nädalas. Viimane lend oli laupäeval. Nüüd, teisipäeval kella ühe paiku päeval, ootab kümmekond inimest kopterit, mis peaks õige pea Tallinna linnahalli juurest väljuma.

Ooteruumi ukse kõrval seisab kott saareelanike postiga ning ridamisi kompse, milles piima, liha ja muud toidupoolist. Pranglil elavaid vanemaid külastav Kaido Lembinen räägib, et pranglilastest sõbrad ja tuttavad tellisid talt nii palju igasugu toiduaineid, et ta ei saanud endale vorstigi kaasa ostetud. «Viin neile piima, leiba, saia, sinki. Kõike, mis eluks vajalik. Luksuskaupu, nagu magusat saia, pole kaalupiirangu pärast võimalik viia,» seletab ta. Nimelt ei tohi ühe inimese kohta võtta kaasa rohkem kui 10–15 kilo pagasit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles