Töötukassa: oleme valmis ka 100 000 töötuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel
Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel Foto: Peeter Langovits

Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ütles, et kuigi töötuse kasvutempo on peatunud, ollakse valmis ka töötute arvu tõusmiseks 100 000-ni.

Paavel ütles, et registreeritud töötuse määr võib tõusta 80 kuni 90 000-ni, kuid loodab, et olukord nii halvaks ei muutu, vahendasid ERR uudised «Terevisiooni».

«Majandusolukorra selliseks kujunemist ei osanud isegi aasta tagasi keegi ette kujutada,» kinnitas Paavel ja lisas, et kui töölepingu seadus praeguse sisuga jõustuks, siis oleks Töötukassa järgmisel aastal rahalistes raskustes.

«On kaks võimalust olukorrast välja tulemiseks - kas tõsta praegu plaanitavat töötuskindlustuse maksemäära kolmest protsendist kõrgemale või langetada tasakaalustatult kõiki hüvitisi,» ütles Paavel.

Ta selgitas, et tema arvamuse kohaselt tähendaks hea kompromiss natukene kõrgemat maksumäära kui praegu plaanitav kolm protsenti, kuid samas, et seaduses säiliks töötajate kaitstud paindlikkuse põhimõte.

Paavel avaldas lootust, et Töötukassa rahast tühjaks ei jookse, kuna amet on kogunud reserve. Samas tunnistas ta, et oht selleks on olemas, kui otsuseid ei teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles