Kohtuniku solvamine veebikommentaaris tõi tingimisi karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Merle Parts.
Kohtunik Merle Parts. Foto: Mihkel Maripuu

Tartu maakohus karistas neljapäeval tingimisi vangistusega naist, kes süüdistuse järgi solvas Harju maakohtu kohtunikku Merle Partsi seoses viimase osalemisega õigusemõitmisel.

Kohus mõistis 36-aastasele Olga Murõginale nelja kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Menetluskulude katteks tuleb süüdistataval tasuda 480,45 eurot.

Eelmise aasta 9. mail avaldas internetiportaal rus.delfi.ee Harju maakohtu kohtunik Merle Partsi menetluses oleva ühe teise isiku kriminaalasja protsessi kohta artikli koos kohtuniku pildiga. Ajakirjanik kommenteeris kohtuniku seaduslikku tegevust. Nimetatud artikliga kaasnesid kohtunikku solvavad netikommentaarid, millest ühe lisas internetiportaali 9. mail Murõgina.

Kriminaalasja arutati kannatanu eraelu kaitseks kinnisel kohtuistungil. Karistusseadustiku järgi on kohtuniku solvamine karistatav, kui see on seotud kohtuniku õigusemõistmisega. Murõgina on eelnevalt kriminaalkorras karistamata.

Samalaadse otsuse tegi Tartu maakohus ka veebruari keskel, kui tunnistas Andrey Nebenzya (40) kriminaalkorras süüdi samuti Merle Partsi solvamises seoses viimase osalemisega õigusemõistmisel. Kohus mõistis süüdistatavale kokkuleppemenetluses viie kuu pikkuse vangistuse 18 kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Menetluskulude katteks peab Nebenzya tasuma 947 eurot.

Copy
Tagasi üles