Kaaslasi granaadiga rünnanud mees peab vangis edasi olema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Granaat.
Granaat. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus ei vabastanud reedel ennetähtaegselt vanglast meest, kes tulistas möödunud kümnendi lõpus tuttavaid jahipüssist, ründas neid ka granaadiga ja sai selle eest pika vangistuse.

Kui vangla hinnangul võinuks praeguseks invaliidsuspensionil oleva Sergei Skripkin tingimisi vabadusse lubada ja ka mees ise soovis seda, kinnitades, et tal oleks vabanedes elukoht olemas ja pensioni näol ka sissetulek, siis prokurör oli vabastamisele vastu. «Skripkin pani toime kolme isiku mõrvakatse, kasutades selleks lõhkeseadeldist. Arvestades kuriteo raskust oleks praegu tema vabastamine ennatlik,» märkis prokurör.

Kohus otsustas prokuröriga nõustuda ja jättis Skripkini edasi vanglasse karistust kandma. Skripkini vangistusaeg lõpeb 2015. aasta 11. märtsil.

Skripkini süüdimõistmine jõustus lõplikult 2010. aasta septembris, kui riigikohus ei võtnud tema kaitsja kassatsioonikaebust arutlusele.

Tartu maakohus mõistis Skripkini sama aasta 20. märtsil süüdi lõhkeseadeldise käitlemises, provotseeritud tapmise katses ja plahvatuse tekitamises ning karistas teda viieaastase vangistusega.

Prokurör polnud sellega aga päri ja nõudis Tartu ringkonnakohtus Skripkini süüdimõistmist mõrkvakatses, plahvatuse tekitamises, lõhkeseadeldise ebaseaduslikus käitlemises ning tulirelva ja padrunite ebaseaduslikus käitlemises. Prokurör taotles Skripkini karistamist 12-aastase vangistusega.

Teise astme kohus muutiski maakohtu lahendit, mõistes Skripkini süüdi mõrvakatses, plahvatuse tekitamises ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises. Selle eest sai mees kuueaastase vangistuse.

2009. aasta 23. novembril alanud protsessil tunnistas Skripkin ennast pärast süüdistuse avaldamist osaliselt süüdi tapmiskatses lõhkeseadeldise kasutamisega, ülejäänud süüdistuskvalifikatsioonides Skripkin eitas oma süüd.

Süüdistuse järgi tekkis alkoholijoobes Skripkinil 2009. aasta 10. märtsil Kallastel kolme mehega sõnavahetus, mille käigus kasutati süüdistatava väitel tema suhtes vägivalda. Seepeale tõi ta oma kodust F1-tüüpi käsigranaadi ning viskas selle maja poole, kus kolm meest viibisid. Et granaat lendas aknast mööda ning plahvatas lumes, ei saanud majas viibinud isikud vigastada.

Seejärel tõi süüdistatav oma elukohast jahipüssi ning püüdis esmalt toas viibinud mehi aknast tulistada ning kui ei tabanud, läks tuppa ja tulistas seal. Et toas püüti kohe süüdistatavalt relva käest võtta, tabas lask lage.

Samuti süüdistas prokuratuur Skripkinit erinevate ebaseaduslike relvade, padrunite ja lõhkeseadeldiste ebaseaduslikus omamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles