Kiisler: kui Savisaar ei tea, kust leida raha teede remondiks, vaadaku TTVd

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Televisioon
Tallinna Televisioon Foto: Priit Simson

Regionaalminister Siim Kiisler luges möödunud nädalal avaldatud Tallinna linnavalitsuse pressiteadet, et linn kavatseb võtta ette kohtutee, kuna riigi kohalike omavalitsuste teehoolduseks eraldatud summa olevat liiga väike. Kiisler avaldas oma ajaveebis sõlmitud kokkulepete tagamaid.

«Eelmisel nädalal lugesin uudist selle hukkunud alpinisti hotellkohta, et Tallinn kaebab riigi kohalikele teedele eraldatava raha pärast kohtusse. Kahe sõnaga sellest, kuidas teederaha suurus kokku lepitakse - omavalitsustele eraldatav raha räägitakse valdkonniti läbi valitsuskomisjonis, kus ühel pool lauda istuvad omavalitsuste koostöökogu esindajad ja teisel pool regionaalminister. Ja kuigi pärast läbirääkimiste pidamist otsustasid omavalitsuste esindajad paberile mitte alla kirjutada, oli vähemalt kohalike teed hoiuks eraldatav raha selline punkt, kus jõuti omavahelisele kokkuleppele.»

«Omavalitsused nõudmine oli 10 protsenti kogu teehoiu rahast ja täpselt nii me ka kokku leppisime. Kusjuures tõus võrreldes möödunud aastaga oli 11 miljonit eurot ehk 60 protsenti. Nii et neid uudiseid lugedes tuleb vägisi meelde see pealkirjas toodud fraas filmist «Hukkunud alpinisti hotell». Väga hea film, muide.»

«Ja kui Savisaar ei tea, kust leida raha teede remondiks või kuhu on linna raha huugama pandud, võiks ta korraks käima panna teleka ja vaadata Tallinna televisiooni. Mingil arusaamatul põhjusel levib see tallinlaste maksuraha eest ilmselt ka Hundisilmal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles