Tallinnas algava suvehooaja turismimagnet on selgunud

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas
Turistid Tallinnas Foto: Laura Oks

Tallinna suvise turismihooaja teemalisel nõupidamisel arutasid Tallinna linna ja riigi erinevate ametkondade ning turismierialaliitude esindajad ettevalmistusi saabuvaks turismihooajaks. Uueks turismimagnetiks eelseisval hooajal kujuneb kindlasti peagi avatav Neitsitorni kohvik-muuseum.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul ei saa Tallinn kunagi valmis ja igal aastal on rohkelt väljakutseid, et turismi kõrghooajaks valmis olla.

«Iga paari aasta tagant läbiviidava Tallinna väliskülastajate uuringu tulemuste põhjal teame, et linna heakorda, külalislahkust ja teenindust hinnatakse väga kõrgelt, kuid see ei tähenda veel seda, et võiksime käed rüpes turiste oodata,» ütles Sarapuu.

«Tallinna elanikud ja ettevõtjad on väga kriitilised ja veendunud selles, et alati saab paremini, aga paremini saamegi me ainult ühiste jõududega.»

Ühtlasi avaldas abilinnapea heameelt, et tänavu lisandub linlaste ja linnakülaliste vaatamisväärsuste nimistusse Neitsitorn, kus kõik huvilised saavad tutvuda nii väärtusliku linnakindlustuste ansambliga, Linnamuuseumi koostatud püsiekspositsiooni ja ajutiste näitustega ning avatavas kohvikus tutvuda meie söögikultuuriga.

Turisminõupidamisel arutletud olulisimad valdkonnad olid liikluskorraldus, viidamajandus, heakord ja turvalisus. Kõrgeimat tähelepanu pälvisid teemad, mis seotud Tallinna olulisema turismipiirkonnaga ehk vanalinnaga.

Kuidas korraldada vanalinnas paremini kauba- ja prügivedu, tänavamuusikute tegevust, parkida jalgrattaid, leida asukohti ajutistele tualettidele ning hoida linnasüda puhas ka neil varajastel hommikutundidel, kui tänavad on juba puhastatud aga öölokaalidest on viimased külastajad alles lahkumas.

Sarapuu sõnul on peamine küsimus selles, kuidas leida vanalinnas ideaalilähedane tasakaal elu-, äri- ja meelelahutuskeskkonna vahel.

«Kõiki samme ei ole võimalik õigusaktidega reguleerida ning pigem oleks normaalne olukord, kus vanalinna restoranipidajad, kaubatarnijad, taksojuhid ja teised ettevõtjad leiavad endis sisemist tahet väärikaks äritegevuseks ja omavaheliseks koostööks nii, et vanalinnas oleks hea olla neil endil, vanalinna elanikel ja turistidel,» märkis Sarapuu.

Ümarlaual osalesid Tallinna Giidide Ühingu, Eesti Turismifirmade Liidu, Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu, Tallinna Turismiedendajate Liidu, Tallinna Sadama, Tallinna Lennujaama, Politsei- ja Piirivalveameti, Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, EAS Turismiarenduskeskuse ning linna ametite ja linnaosade esindajad.

Tallinna majutusettevõtetes ööbib aastas üle 1,5 miljoni külastaja, kellest 90 protsenti on välisriikidest. Tallinn on üks populaarsemaid Läänemereäärseid kruiisisadamaid, mida käesoleval aastal külastab 480 000 kruiisituristi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles