Tammjärve kiusab kannapõletik

Jaan Martinson
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sobimatud suusasaapad rikkusid ära Karel Tammjärve hooaja lõpu, kuid loodetavasti mitte karjääri.
Sobimatud suusasaapad rikkusid ära Karel Tammjärve hooaja lõpu, kuid loodetavasti mitte karjääri. Foto: Liis Treimann

Karel Tammjärvega on õige pisut kehvasti. Õigemini tema jalgadega: suusasaapad on ajapikku hõõrunud kannad põletikuliseks. Hetkel on seis selline, et klassikalist tehnikat Tammjärv sõita ei saa, valu ei luba, ja peab kiiremas korras midagi ette võtma – kas Fischeri saapad ümber tegema või mõne teise firma jalavarjud kasutusse võtma. Vastasel korral võib teda oodata laskesuusataja karjäär.

Kannavalu pole suusatajate seas tundmatu mõiste. Sama probleemiga oli mõni aasta tagasi hädas Kein Einaste ning suur staar, poolatar Justyna Kowalczyk on palunud saapad ümber teha.

«Jalg liigub saapas ja aastatega on tekkinud kannale luumoodustis ning praeguseks ka põletik,» selgitas Tammjärv. «Esmakordselt andis kand end tunda juba eelmise hooaja alguses. Tänavu, Val di Fiemme MMi eel, treeninglaagris lõi valu taas sisse. Ma ei usu, et see tulemusi mõjutas, aga suusatamist häiris. Kannatasin kuni Lahti MK-etapini ja sestpeale pole klassikat sõitnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles