Ummelas: viiest valimisdebatist ETVs ei piisa

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Ummelas
Mart Ummelas Foto: Peeter Langovits

Laupäevane Postimees kirjutas, et sügiseste kohalike omavalitsuste valimiste eel jõuab rahvusringhäälingu tele-eetrisse viis valimisdebatti. Tallinna TV peatoimetaja Mart Ummelase hinnangul pole see kindlasti piisav.

«Muidugi pole see piisav. Kohalike omavalitsuste valimisi ei saa taandada üleriiklikule poliitsituatsioonile. Igas linnas ja vallas on probleemid erinevad, lisaks erakondadele kandideerivad valimisliidud ja üksikkandidaadid,» teatas Ummelas.

Ta lisas, et viie üldsõnalise debatiga taandatakse kohalikud valimised sisuliselt riigi tasandil tegutseva koalitsiooni ja opositsiooni omavaheliseks jõukatsumiseks.

Küsimusele, kas tema hinnangul võiks näidata rohkem valimissaateid ETV 2s, vastas Ummelas, et väga raske on selles osas eetrikonkurendile nõu anda ning see on eelkõige rahvusringhäälingu juhtide enda otsustada.

«Ent arvestades, et pea kõik spordisaated on üle viidud ETV 2 kanalile, siis miks ei võiks seal edastada valimiseelseid saateid kas või suuremate linnade ja regioonide kaupa,» pakkus ta.

ERRi juhtkonnal on plaan anda kõigile kandideerijatele võimalus astuda üles oma videolõikudega ERRi veebikeskkonnas.

«Selle taga on muidugi e-valimiste propaganda, mille suhtes Eestis kriitika üha kasvab,» leidis Ummelas. «Eriti, kui e-hääletus toimub paralleelselt internetist tulvava valimisreklaami ja manipulatsioonidega, siis on selge, et valimisdebati kandmine veebikeskkonda teenib üksnes valija otsese mõjutamise huve.»

Ummelas seletas, et Tallinna TV teeb perioodil 16. september kuni 19. oktoober mitmesuguseid valimissaateid ja avab eetri kandideerijate valimisreklaami edastamiseks.

«Hetkel on veel vara öelda, mis mahus ja vormis valimissaated toimuvad,» lisas ta. «Lähiajal arutab seda TTV nõukogu ning valimissaadete kava pannakse kokku nõukogu liikmete arvamuste põhjal ning ühtlasi küsitakse arvamust ka linnavolikogu fraktsioonidelt, missuguses vormis nad sooviksid oma seisukohtade esitamiseks linnatelevisiooni eetrit kasutada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles