Marten Kokk: Rootsi-Balti elektriühendus olgu avatud kõigile ELi turuosalistele

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Kokk
Marten Kokk Foto: Riigikantselei

Välisministeeriumi kantsler Marten Kokk ütles kohtumisel Vilniuses oma Leedu kolleegi Kestutis Jankauskasega, et Rootsi-Balti elektriühendus peab olema avatud kõikidele Euroopa Liidu turuosalistele ning avaldas heameelt trassikokkuleppe saavutamise üle merekaabli rajamiseks.

Kohtumisel räägiti finants- ja majanduskriisist ning Eesti plaanidest sellest väljumisel ning euro võimalikult kiireks kasutuselevõtuks, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

Samuti arutati Euroopa Liidu laienemise, idapartnerluse ja energeetika teemasid ning kahepoolseid suhteid. Euroopa Liidu laienemisest kõneledes leiti, et kuigi see on hetkel keerulises seisus, tuleks hoiduda laienemisprotsessi politiseerimisest ja selle kasutamisest europarlamendi valimiste kampaaniates.

Hoolimata Euroopa riikide keerulisest majandusolukorrast ja lõpetamata ELi institutsionaalsest reformist, tuleks laienemisprotsessiga jätkata senistel alustel.

«Laienemine on olnud Euroopa Liidu üks edukamaid poliitikaid ning kokkuvõttes on see meie kõigi huvides,» sõnas kantsler Kokk.

Kokk lisas, et kahtluse alla ei tohiks seada ka ELi usaldusväärsust juba antud lubaduste täitmisel.

«Loodame, et Horvaatia ja Sloveenia jõuavad takistuseks osutunud piiriküsimuses peatselt üksmeelele ning liitumisläbirääkimised Türgiga jätkuvad plaanipäraselt,» ütles kantsler Kokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles