Tartu on euroliidult saanud üle 300 000 000 €

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ Kliinikumi Maarjamõisa meditsiinilinnaku II ehitusjärk – eurotoetus 32 miljonit (kogumaksumus 77 miljonit).
TÜ Kliinikumi Maarjamõisa meditsiinilinnaku II ehitusjärk – eurotoetus 32 miljonit (kogumaksumus 77 miljonit). Foto: SCANPIX

Kuigi Tartu linna eelarve on viimase kümne aastaga tunduvalt suurenenud, oleksid paljud linnapilti ilmestavad uusehitised ja rajatised olemata, sest Euroopa Liidu toetusrahata kukuks linna investeerimisvõimekus märgatavalt.

Pealkirjas viidatud 300 miljonit eurot pole siiski puhtalt linnavalitsuse rahakotti tulnud raha, vaid sisaldab ka viimasel viiel aastal Tartu Ülikoolile ja TÜ Kliinikumile peamiselt ehituseks eraldatud eurotoetusi. Kui lisada sellele veel saastekvoodi müügi ning ülikooli teadus- ja õppetöödeks saadud raha, ulatub summa kaugelt üle 300 miljoni euro.

Et mõista, kui suurest rahast on jutt, olgu ettekujutuse saamiseks toodud võrdluseks Tartu linna tänavuse aasta eelarve, mis on poole väiksem ehk 151 miljonit eurot. 2004. aastal, kui Eesti liitus Euroopa Liiduga, oli Tartu linnaeelarve üksnes 60 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles