Madis Müller: Küprose õppetunnid

Madis Müller
, Eesti Panga asepresident
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Müller märkis, et Euroopal tuleb reformida majandust, et võlakoorma alt välja kasvada.
Madis Müller märkis, et Euroopal tuleb reformida majandust, et võlakoorma alt välja kasvada. Foto: Liis Treimann

Eesti ja Küpros on lähedasemad kui ei kunagi varem, mistõttu tuleks saareriigi kogemusi ja tehtud vigu tähelepanelikult jälgida, kirjutab Eesti Panga asepresident ja finantsinspektsiooni nõukogu liige Madis Müller.

üpros on viimase kümne aasta jooksul saanud Eestile lähedasemaks kui kunagi varem ja seda mitte üksnes tänu Eesti turistidele, kes on otsustanud puhkuse veeta just Küprose saarel. Eesti ja Küpros on seotud ühise majandusruumi ning ühise valuuta kaudu. Sellest tuleneb ka praktiline vajadus tunda huvi teineteise riigirahanduse seisu ja majanduspoliitika vastu.

Samal ajal on selge, et kuivõrd meie riigid on teineteisest geograafiliselt kaugel ning Eesti ja Küprose vahelised kaubandussuhted ei ole kuigi aktiivsed, siis ei ole ka meie majanduslik käekäik teineteisest väga otseselt sõltuv. Eesti ja Küprose majanduse struktuur on täiesti erinev ja erisugused on ka meie päevakajalised probleemid. Küll aga annab Küprosel toimuva jälgimine Eestile mitu kasulikku õppetundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles