Nukuteatri juhid on endiselt kaitsepositsioonil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukuteatri juht Meelis Pai arvab, et tema lahkumine teatrist on täna nõukogu koosolekul arutlusel ning ta ei välista, et astub ise tagasi.
Nukuteatri juht Meelis Pai arvab, et tema lahkumine teatrist on täna nõukogu koosolekul arutlusel ning ta ei välista, et astub ise tagasi. Foto: Mihkel Maripuu

Nukuteatri nõukogu endine esimees Jaan Puusaag ja juht Meelis Pai väitsid eilsel pressikonverentsil, et kultuuriministeeriumi ja ajakirjanduse süüdistused autoriõiguste rikkumises ja teatri viletsas majandamises on alusetud. Täna koguneb teatri uuenenud koosseisuga nõukogu, koosolekul on arutlusel teatris toimuv Euroopa Liidu audit ning ka muud pakilised küsimused.

Nukuteatri juht Meelis Pai ütles, et kokkulepped Aino Perviku ja teiste autoritega nende loomingu kasutamiseks «Shreki» lavastuses on olemas ja teater ei ole midagi ilma luba küsimata teinud. Ta märkis, et autoriõiguste üle kestavad läbirääkimised tavaliselt pikalt ning pole alust nimetada seda autoriõiguste rikkumiseks.

Eno Raua pärija Aino Perviku sõnul ei ole nad aga andnud luba naksitrallide ja Sipsiku kasutamiseks lavastuses. Pooled leppisid «Shreki» esietenduse päeval, 31. märtsil, kokku, et esitavad viimase «Shreki» koos naksitrallide ja Sipsikuga 4. aprillil. Sellise ajaraamiga leppis Pervik vaid seetõttu, et teatri sõnul oleks neil olnud liiga keeruline juba jooksvast lavastusest muinasjututegelasi kohe välja võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles